Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állami kórházak urológiai osztályai képes leírás - Urológia - kórházak, betegségek és gyógymódok.tlap.hu
részletek »

Állami kórházak urológiai osztályai - Urológia - kórházak, betegségek és gyógymódok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: urologus.tlap.hu » Állami kórházak urológiai osztályai
Keresés
Találatok száma - 19 db
Bács-Kiskun Megyei Kórház - Kecskemét

Bács-Kiskun Megyei Kórház - Kecskemét

Kecskeméten 1960. óta létezik urológiai fekvőbeteg ellátás. A korszerű és rendszeresen megújuló műszerparkkal rendelkező osztály folyamatos munkáját, a hét 5 napján működő, egy a nyílt - és laparoscopos beavatkozásokra használt, és egy, a húgycsövön keresztüli operációknál alkalmazott műtő biztosítja, melyekben átlagosan évente 1800 műtétet végzünk. Kiemelt érdeklődési profilunk az urológiai onkológia, a vese és húgyhólyag-, prosztata daganatok komplex kezelése, melyhez orvosaink képzettsége és felkészültsége mellett biztos hátteret nyújt a kórházunkban működő onkoradiológiai központ is. Mindemellett nagy hagyománynak örvendenek a húgyúti kövességgel kapcsolatos beavatkozások, valamint a húgycsövön keresztül végzendő elektroresectios és laeseres endourológiai műtétek, vizelet inkontinentia konzervatív és műtéti kezelése is. Az utóbbi időkben pedig egyre nagyobb teret nyernek a laparoscopos operációk, melyek további fejlesztését tervezzük.

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Makó

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Makó

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központot bemutató oldal. A kórház története, a menedzsment, a szakrendelések és a gyógyítási portfólió, az osztályok, a tudományos, kutatási tevékenység, az alapítvány és sok más közérdekű és hasznos információ tárháza ez az oldal.

Dél-pesti Kórház - Budapest

Dél-pesti Kórház - Budapest

Az országban kevés egészségügyi intézmény büszkélkedhet olyan léptékű szakmai fejlődéssel, mint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. Ismert és elismert orvosok, szorgalmas és elkötelezett nővérek, valamint széles szakmai paletta várja a kórházhoz forduló betegeket. Az 1980-ban megnyílt, csaknem félmillió lakos egészségügyi ellátásáért felelős intézmény 1263 ágyán évente több mint 41 ezer beteget gyógyítanak; a járó-betegek száma pedig meghaladja az évi 660 ezret. Az általános egészségügyi ellátáson belül kiemelt, országos jelentőségű a neurológiai és az urológiai ellátás. A felkészült szakembergárda mellett egyre korszerűbb berendezések (pl. korszerű CT-berendezés, fülészeti lézer és még sok más modern műszer), komfortosított, fürdőszobákkal ellátott kórtermek, patika, valamint hatékonyan működő minőségbiztosítási rendszer segíti betegeink gyógyulását.

Füzesabonyi Egészségügyi Központ

Füzesabonyi Egészségügyi Központ

Intézményünk 1992 óta áll az ellátási terület több mint 35.000 lakosának szolgálatában szakorvosi, szakasszisztensi, gondozási és egyéb segítő munkatársi gárdájával. 2011-ben megújult rendelőintézetünk 2012 óta kibővült szakellátási választékkal, korszerű felszereléssel és teljesen akadálymentesítve várja Füzesabony és térsége lakosait. Honlapunk tájékoztatja Önt arról, milyen járóbeteg-szakrendelések működnek intézményünkben, milyen feltételekkel és időpontokban vehetők azok igénybe, milyen tárgyi és személyi adottságokkal rendelkezünk. Információval szolgálunk az intézmény eddigi fejlesztéseiről, valamit a jelenleg is folyamatban lévő, illetve későbbiekben megvalósuló beruházásokról. Javasoljuk, hogy rendszeresen keresse fel honlapunkat, így a legfrissebb információkkal tudunk Önnek minden alkalommal szolgálni.

Jávorszky Ödön Kórház - Vác

Jávorszky Ödön Kórház - Vác

Az 1970-ben megnyílt kórház első urológusa dr. Kozma Gyula volt, aki szakorvosként, osztályos háttér nélkül látta el a szakrendelést, valamint az intézet konziliáriusi feladatait. Korai halála után 1971-ben dr. Földi Jenő vette át az urológiai teendők végzését. Az urológiai fekvőbeteg részleg 1978-ban kezdte meg munkáját előbb a II. Sebészeti osztály, majd a Traumatológiai osztály keretein belül. Földi főorvos nyugállományba vonulása után 1992-ben dr. Szentgyörgyi Ervin nyert részlegvezetői kinevezést. Az osztály 1995-től működik teljesen önálló egységként.

Károlyi Sándor Kórház - Budapest

Károlyi Sándor Kórház - Budapest

Az Újpesti Károlyi Kórházat Gróf Károlyi Sándor alapította 100 évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy Újpest - Rákospalota és környéke lakosai számára a kor színvonalának megfelelő ellátást biztosítson. Ez a lakosság ma már mintegy 220 ezer főre gyarapodott és az újpesti Károlyi Sándor Kórház négy kórházat és egy nagy rendelőintézetet magába foglaló egységgé növekedett. Tulajdonosunk a Fővárosi Önkormányzat, de az Újpesti és Rákospalotai Önkormányzat is felelősséggel viseli gondját az intézetnek és sajátjának érzi a helyi lakosság megfelelő egészségügyi ellátását. Orvosaink, ápolóink, asszisztenseink és más képzettségű egészségügyi dolgozóink állandóan készek arra, hogy mind a fekvőbetegeinket, mind a járó betegként hozzánk fordulókat készséges gondossággal és magas szakmai színvonalon lássák el.

Kenézy Kórház - Debrecen

Kenézy Kórház - Debrecen

A Kenézy Kórház Urológiai és Andrológiai Osztályának jogelődje 1955-ben alakult a megyében első önálló urológia osztályként - Dr.Diószeghy György Főorvos Úr vezetésével 1986-ban. Diószeghy Főorvos nyugállományba vonulása után tanítványa, Dr. Szőke Barnabás vette át az osztály irányítását, az ő nyugdíjba vonulását követően az urológus és andrológus szakorvosi-, valamint egészségügyi szakmenedzseri végzettséggel rendelkező Dr. Szűcs Miklós lett az osztályvezető főorvos, aki a Debreceni Egyetem Urológiai Klinikáján dolgozott korábban. 2007 december 01-től az osztály - az országban működő megyei osztályok közül elsőként - az urológiai profil mellett andrológiai osztályként is működik, elkülönített andrológiai ágyak és andrológiai szakrendelés áll a férfi nemzőképességi zavarokkal küszködő betegek rendelkezésére, ahol pl. korszerű spermiumszámláló automata, herevizsgálati ultrahang, és teljes körű hormonvizsgálati laborháttér segíti az osztály munkáját.

Máv Kórház - Szolnok

Máv Kórház - Szolnok

Ezen az oldalon mindent megtudhatunk a szolnoki MÁV Kórházról. Szakrendelések, Osztályok, A betegfogadás mikéntje, a kórház története. Különlegességnek számít a kórház laboratóriuma. A Laboratórium a Kórház ellátási területéről érkező járó és fekvőbetegek számára végzi a laboratóriumi vizsgálatokat. Évente közel 40000 beteg részére 600 ezer vizsgálatot végzünk. Célunk, hogy a hazai és nemzetközi minőségi követelményeknek megfelelő vizsgálati eredményekkel, konzultációval segítsük a gyógyító orvosokat a diagnózis felállításában és a betegek kezelésének ellenőrzésében. A 2010-ben lezajlott korszerűsítés eredményeképpen, ma a legkorszerűbb műszerekkel és módszerekkel dolgozunk. Bővítettük a helyben elvégezhető vizsgálati palettánkat : a diabetes, prostata,a pajzsmirigy betegségek, a csont és mozgásszervi betegségek markereivel. A speciális vizsgálatok egy részét továbbra is nagyobb szakmai centrumokban végeztetjük A rendelkezésre álló vizsgálati paletta együttesen 140-féle laboratóriumi vizsgálat lehetőségét tartalmazza. Rutin vizsgálatok kérése esetén aznap adunk eredményt ( ez a minta beérkezését követően átlagosan 4 óra múlva történik) .Speciális vizsgálatok elkészülési ideje maximálisan 2-3 hét.

Pantaleon Kórház - Dunaújváros

Pantaleon Kórház - Dunaújváros

Dunaújváros és környékének súlyponti kórházaként közel 120 ezer ember egészségéért felelünk. Sokan keresnek fel bennünket a tágabb régióból is, Dunaföldvárról, a Duna túloldaláról, Solt környékéről. Az elmúlt évek fejlesztéseinek, beruházásainak köszönhetően a folyamatos sürgősségi ellátás mellett széles szakmai spektrumban kínálunk gyógyító szolgáltatásokat, rehabilitációs és ápolási lehetőségeket betegeinknek.

Hirdetés
Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet - Budapest

Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet - Budapest

Az Osztály a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Péterfy Sándor utcai telephelyén, a Rottenbiller utcai szárny II. emeletén található. Péterfy Sandor Utca 8-20. Az osztály rendelkezik a legmagasabb szintű betegellátáshoz valamennyi szükséges kiegészítő és ellátó részleggel. Az osztály bizonyos szakmai és struktúrális szempontokat figyelembe véve együttműködik az Általános Sebészeti Osztállyal. Az integrált osztályon a betegek elhelyezésére 2 egyágyas, 1 kétágyas, 2 háromágyas, 4 négyágyas, 3 db ötágyas kórterem áll rendelkezésre. A műtétet követő ápolásra és megfigyelésre 6 izolált szubintenzív ágy szolgál és az osztállyal egy szinten elhelyezkedő Központi Intenzív Terápiás Osztály 12 intenzív ágya is igénybe vehető a fokozottabb megfigyelés és intenzív ellátást igénylő betegek elhelyezésére. Az osztály (és egyben az integrált Urológiai és Sebészeti Osztály) koordináló vezetője Dr. Buzogány István Ph.D., címzetes egyetemi docens.

Petz Aladár Megyei Kórház - Győr

Petz Aladár Megyei Kórház - Győr

A győri Petz Aladár Megyei Kórház szakmai bemutatkozás mellett megismerjük a kórház történetét, valamint a betegjogi tájékoztatót, a házi rendet stb. is megismerjük. A Kórház Alapítványait és az általa nyújtott speciális szolgáltatásokat és a hírlevelet szintén megismerheti az oldal látogatója.

Semmelweis Kórház - Miskolc

Semmelweis Kórház - Miskolc

Az urológiai osztály Miskolc város, környéke és vonzáskörzete, valamint a volt mezőkövesdi járás egész területe lakosságának nyújt járó és fekvőbeteg ellátást. Urológiai ellátás keretén belül foglalkozunk: - a vese-, hólyag-, hólyag eredetű betegségek, illetve férfiaknál a külső és belső nemi szervek (here, mellékhere, prosztata, ondóhólyag) elváltozásainak kivizsgálásával, kezelésével és gyógyításával, - a prosztata betegségeinek, a vizeletürítési zavarok eredetének kivizsgálásával, - gyógyszeres és műtéti kezelésével - indokolt esetben műtét nélküli (ESWL) kőzúzást végzünk a kórház területén működő Lithotherápiás intézetben, - a szervek daganatos elváltozásaival, ezen belül a jó és rosszindulatú daganatok kivizsgálásával, kezelésével, műtéti megoldásával, a betegek gondozásával - fiatal házaspárok férfitagjainak urológiai eredetű meddőségi problémáinak kivizsgálásával, megoldásával - férfiassági zavarok eredetének kivizsgálásával, gyógyszeres kezelésével - 50 év feletti férfi lakosság körében prostata rákszűrés elvégzésével. Osztályunkon évente kb.1300 fekvőbeteget kezelünk, a műtétek száma1200.

Szent Borbála Kórház - Tatabánya

Szent Borbála Kórház - Tatabánya

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szent Borbála Kórháza Urológiai Osztálya 1984. szeptember 1. óta látja el Tatabánya, Tata, Oroszlány és a vonzáskörzetükbe tartozó települések gyermek és felnőtt lakosainak urológiai betegségeit, ez kb. 250 ezer főt jelent. A 25 ágyas urológiai osztály a Kórház II. telephelyén lévő manuális H pavilon V. emeletén, a járó betegek szakellátása pedig a B épület II. emeletén található. Osztályunk felszereltsége, műszerezettsége és az elvégzett műtéti típusokat tekintve jónak mondható, mindenben megfelel a megyei kórházak elvárásainak. Az urológiai betegségeken kívül ellátjuk a különböző merevedési zavarokban szenvedő betegeket is, segítséget nyújtunk szexuális panaszok esetén, valamint tevékenyen részt veszünk a gyermektelen házasságok kivizsgálásában és kezelésében.

Szent György Kórház - Székesfehérvár

Szent György Kórház - Székesfehérvár

A nagy múltú, 1901-ben alapított Szent György Kórház 1616 ágyon várja a gyógyulni váró betegeket. A kórházban jelenleg 2500-an dolgoznak. weboldal bemutatja az kórház történetét, szakmai tevékenységét, valamint az osztályait. Informatív és hasznos oldal a gyógyulásra vágyók számára.

Szent János Kórház - Budapest

Szent János Kórház - Budapest

Az osztály az urológia teljes spektrumát műveli jelenleg is a hagyományoknak megfelelően. Megtalálható a teljes urológiai radikális műtéti repertoár /vese, hólyag, prostata, here rosszindulatú daganatos megbetegedések eseteiben/, valamint a helyreállító, szervmegtartó, rekonstrukciós műtétek egész tárháza, illetőleg a uro-traumatológiai betegek ellátása, mind izolált, mind polytraumatizált esetekben egyaránt. Emellett az osztály az urogenitális köves megbetegedések kezelésének minden formáját végzi /ESWL-vesekőzúzás (testen kívüli lökéshullámú kezelés), endoszkópia (vizsgálati módszer, amelynek során egy optikai rendszerrel felszerelt cső segítségével belenéznek egyes szervekbe), percutan (bőrön keresztüli) technika, valamint a feltárásos, nyílt műtétek/. Az osztályon nagy számban végzünk daganatos betegségek miatt kiterjesztett, radikális műtéteket, ezen betegek utókezelése is megoldott. Szoros kapcsolatban állunk a Margit kórház onkológiai-belgyógyászati osztályával, a betegek postoperatív (operációt követő), chemoterápiás kezelések elvégzésének tekintetében.

Toldy Ferenc Kórház - Cegléd

Toldy Ferenc Kórház - Cegléd

Honlapunkon igyekszünk naprakészen tájékoztatni betegeinket és a szolgáltatásaink iránt érdeklődőket Intézményünk fekvőbeteg osztályairól, járóbeteg szakrendeléseiről, működési rendünkről. Remélem, hogy az oldalunkat böngészők számára is érzékelhető, hogy dolgozóink magas színvonalú gyógyító munka mellett kötelezték el magukat. Intézményünket folyamatosan fejlesztjük, korszerűsítjük, s ezen örömteli hírekről, eseményekről folyamatosan beszámolunk.

Uzsoki Utcai Kórház - Budapest

Uzsoki Utcai Kórház - Budapest

Az Uzsoki Utcai Kórház az észak-pesti régió meghatározó egészségügyi intézménye. A XIV. kerület, Zugló közel 116 ezer felnőtt lakosának fekvőbeteg gyógyintézete. A kerületi ellátáson túl, számos szakterületen (pl.: szemészet, fül-orr-gége, urológia, neurológia, stb.) a szomszédos kerületek betegeinek is kórházi hátteret biztosít.

Tuti menü