Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alternatív vizsgálati módok képes leírás - Urológia - kórházak, betegségek és gyógymódok.tlap.hu
részletek »

Alternatív vizsgálati módok - Urológia - kórházak, betegségek és gyógymódok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: urologus.tlap.hu » Alternatív vizsgálati módok
Keresés
Találatok száma - 5 db
ES-Teck vizsgálat

ES-Teck vizsgálat

Ha ismerjük egy molekulában, a szövetekben az ionkoncentrációt, és mérjük az elektromos áramot, ami átfolyik a testen, akkor meg tudjuk mondani, hogy egy adott molekulából mennyi van a szövetekben (Frederick Gardner Cottrell, 1877-1948 ). Az ESG vizsgálat során ionkoncentrációt mérünk. Az ionok töltéssel rendelkező részecskék, ezek a töltések vezetik az egyenáramot, a töltés pedig jellemez egy adott területet, egy adott szervet. Az ESG (ElectroSomatoGram) illetve a továbbfejlesztett változata, az EIS (Electro Interstitial Scan) egy új, korszerű vizsgálómódszer, mely remek kiegészítése a betegségek diagnosztikájában már bevált módszereknek. Igen érzékeny technikáról van szó, 89% érzékenység jellemzi, bizonyítván ezzel a jogos helyét a 21 századi diagnosztikai eljárások között. Az ES Teck vizsgáló módszer a legfrisebb továbbfejlesztése AZ EIS-nek. Itt nemcsak az értékelő szoftver, hanem a hardver is kiegészült egy újabb vizsgálati egységgel.

MRI

MRI

Az MRI a mágneses rezonanciás képalkotás angol kifejezé­sének rövidítése.Az MRI egy mágnes és rádióhullámok segítségével készít részletes képet a test belső részeiről. A mágnesre a fémtár­gyak hatást gyakorolhatnak, ezért nagyon fontos, hogy ne vigyen be fémből készült tárgyakat a vizsgálószobába, mi­vel ezek torzíthatják a képeket vagy a készülék ezekben kárt okozhat. A prosztata MRI vizsgálata: Egy olyan noninvazív vizsgálat, mely a diagnosztikai képalkotásban elérhető legjobb lágyrész felbontással rendelkezik, ennek köszönhetően nagy segítséget ad, a klinikai orvosnak,a diagnózis felállításához illetve a hatásos kezeléshez. A vizsgálat segítséget nyújt a későbbi biopsziás mintavételhez, így pontosan meghatározható, hogy honnan történjen a mintavétel.

PCA 3 teszt

PCA 3 teszt

Prosztatarák szűrés A vérmintából végzett PCA3 teszt utal a prosztata biopszia elvégzésének szükségességére, segíti az esetleg már felismert prosztatarák várható kórlefolyásának megítélését és a legmegfelelőbb kezelési mód kiválasztását. A PROSSPEGA PCA3 teszt egy vérből elvégezhető új, specifikus génműködés (mRNS expresszió) kimutatásán alapuló teszt, amely jelentősen segíti a prosztatarák diagnózisát. Előzetes genetikai vizsgálatokkal kimutatták, hogy a PCA3 génműködés rendkívül specifikus a prosztatarákra, és eltérően a PSA-tól, a génműködésre jellemző mRNS szint nem függ a prosztata jóindulatú megnagyobbodásától, és egyéb, nem daganatos elváltozásaitól, továbbá a PCA3 mRNS nem jelenik meg más daganatokban. Tekintettel arra, hogy a PCA3 az ép prosztata hámsejtekben is kis mértékben kifejeződik, a PCA3/PSA mRNS mennyiségi arány, továbbá a legújabban felismert mRNS szekvencia variánsok esetleges jelenléte utal arra, hogy biopsziás mintavétel elvégzése szükséges vagy sem. Amennyiben már pozitív szövettani eredmény áll rendelkezésre, a PCA3 arány további információval szolgálhat a daganat agresszivitásáról. Ez segítheti annak eldöntését, hogy milyen kezelés lesz a legmegfelelőbb.

Termográfia

Termográfia

Az orvosi termográf vizsgálat a ma ismert egyik legköltséghatékonyabb műszeres vizsgálat az előszűrésben. Segítségével rejtett gyulladások, elváltozások kerülhetnek felszínre. A rendelőnkben alkalmazott termokamera egy amerikai készülék, mely EU CE regisztrációval rendelkezik, és sikeresen lett alkalmazva az EU több országában Magyarországon is. A hőkamera egyetlen képen, különböző színű izotermiás mezőkből álló hőtérkép formájában jeleníti meg a testfelszín hőmérsékleti viszonyait. Az élő szervezet működésére jellemző, hogy az élettani folyamatokat sajátos hőmérsékletváltozások kísérik. A hőháztartás normális működés esetében kiegyenlített, és a hő testtájakra jellemző módon oszlik el. A normál hőmérséklettől való eltérés kezdeti, vagy zajló betegséget jelezhet. A modern orvosi digitális termokamera lehetőséget nyújt a test által kibocsátott hő változásainak elemzésére.

Voll módszer

Voll módszer

A 'Voll - módszer' - elnevezés Dr. Reinhold Voll, Stuttgart melletti plochingeni német orvos nevétől származik, aki e módszert kidolgozta. Röviden és velősen ez a módszer elektroakupunktúra + homeopátia + nyugati medicina. A Voll-módszer (EAV-diagnosztika) alapvetően holisztikus módszer: a teljes szervezet energetikáját vizsgálja, az egész embert, és nemcsak egy pontját, a haját, a candidáját, az allergia-meridiánját! Hangsúlyozom: az egész embert! Voll doktor már több, mint 60 évvel ezelőtt, a huszadik század technikájának segítségével mérhetővé tette a szervezet energetikáját. A Voll módszerrel a szervezet egészének ill. különböző szerveinek energiahelyzetéről, az energiaáramlásról, az esetleges blokkokról, zavaró mezőkről, nem utolsó sorban a rejtett gócokról, degeneratív elváltozásokról, igazán szakavatott kezekben -utóbbit csak csendben mondom- akár daganatos elváltozásokról is képet kapunk. Hiszen az energetikai elváltozások előbb jelentkeznek, mint a betegség tünetei. Így ez a módszer a megelőzés módszere is

Tuti menü