Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Urológia - kórházak, betegségek és gyógymódok linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Urológia - kórházak, betegségek és gyógymódok képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: urologus.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
66 kérdés a prosztata betegségeiről

66 kérdés a prosztata betegségeiről

Jelen könyv a prosztata betegségeiről szól kérdés-felelet formájában. A kérdések a három leggyakoribb kórképpel foglalkoznak, legtöbb a prosztatarákról szól, de bőségesen tárgyalja a prosztata jóindulatú megnagyobbodását (BPH-t) és a prosztata gyulladásos elváltozásait is. A szerzők - akik szakmájuk kiváló képviselői - nem titkolt célja, hogy a könyv elolvasása után a férfiak számára nyilvánvalóvá tegye, hogy 50 év felett urológushoz kell menni - legalább évente egyszer -, amivel sok-sok baj, probléma, s betegség időben felismerhető és hatásosan kezelhető.

A férfiak egészségkönyve

A férfiak egészségkönyve

Bármilyen korú és helyzetű férfi számára tanulságos, komoly, de olvasmányosan megírt könyv. Ott a helye minden férfi könyvespolcán. Ez a nélkülözhetetlen útmutató a boldog, egészséges életstílus fenntartását segítő, inspiráló ötletek és példák mellett az egészségügyi problémákkal kapcsolatos, megnyugtató tanácsokat is ad a férfiaknak és az őket szerető nőknek.

A prosztata betegségei

A prosztata betegségei

Jelen könyv az Európai Prosztata Napra jelt meg. A 24 szerző által írt szakkönyv nemcsak a népbetegségszámba menő, többségében jóindulatú prosztata-megnagyobbodás okozta vizeletürítési nehézségeket tárgyalja, hanem a prosztata minden megbetegedését, a rosszindulatú daganatot, az akut és krónikus gyulladásos betegségeket is, közérthetően, áttekinthetően, sok információt nyújtva az Olvasónak.

A prosztata védelmében

A prosztata védelmében

A prosztata daganatos megbetegedései világszerte a vezető halálokok közé tartoznak. Ugyanakkor arra is van tudományos bizonyíték, hogy a prosztata normális működését segítheti, ha a megfelelő ételekből többet fogyasztunk, az ártalmasakat pedig elkerüljük. Az étrend helyes kialakításával tehát minden háziasszony nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a család férfitagjai megőrizzék egészségüket, miközben nem kell választaniuk az egészség és az ízletes ételek között. Ehhez kíván segítséget nyújtani e kiadvány, több mint 100 recepttel, a jótékony hatású táplálékok és forrásaik ismertetetésével, továbbá részletes étrendi tájékoztatóval és főzéstechnikai útmutatóval.

Amit a prosztatarákról tudni kell

Amit a prosztatarákról tudni kell

A rosszindulatú daganatos megbetegedések előfordulási gyakoriságának növekedése világjelenség. A magyarországi népességi statisztikában a daganatos betegségek miatti halálok a második helyen áll. A daganatellenes küzdelem társadalmi összefogást igényel, amelyben a civil szervezeteknek - különösen az ismeretterjesztés területén - jelentős szerepe van. Ennek értelmében a Magyar Rákellenes Liga és a SpringMed Kiadó vállalta, hogy az amerikai National Cancer Institute és más neves külföldi onkológiai intézmények által elkészített betegtájékoztatók magyar nyelvű változatát folyamatosan megjelenteti. Az ismeretterjesztő sorozat célja a daganatos megbetegedések megelőzése, illetve minél korábbi stádiumban való felismerése, az önszűrési módszerek megtanítása, a szűrővizsgálatokon való részvétel jelentőségének megismertetése és a kialakult betegség kezelési lehetőségeinek bemutatása. A betegek és hozzátartozóik részére készített ismeretterjesztő nem helyettesíti, hanem elősegíti a szakorvosokkal való konzultációt, ugyanakkor megerősíti a betegek gyógyulásba vetett hitét. A daganatok kialakulása ugyanis megelőzhető, illetve a már kialakult daganat gyógyítható.

Aviva módszer

Aviva módszer

A férfiak számára kifejlesztett gyakorlatsorok hatásosak a prosztataproblémák megelőzésében, megszüntetésében illetve segítenek a potenciaproblémák, impotencia elkerülésében, megszüntetésében. A módszer lényege, hogy a különböző okokból elcsúszott hormonszintet normalizálja, ezáltal megszünteti a problémák okát, így magát a problémát is. A gyakorlatok a genitáliás zónára koncentrálnak, vérbőséget okoznak, így garantáltan több oxigén és tápanyag jut el a célszervezetbe, illetve fokozódik, felgyorsul az ott lerakódott méreganyagok eltávolítása, a méregtelenítés folyamata is. Az Aviva módszer férfiaknak szóló gyakorlatai hatásosak prosztataproblémák enyhítésére, megszüntetésére, illetve impotencia, potenciazavarok megelőzésére, megszüntetésére. A torna hatására felmelegszik a prosztata és környéke, amely elősegíti a gyógyulást.

Bács-Kiskun Megyei Kórház - Kecskemét

Bács-Kiskun Megyei Kórház - Kecskemét

Kecskeméten 1960. óta létezik urológiai fekvőbeteg ellátás. A korszerű és rendszeresen megújuló műszerparkkal rendelkező osztály folyamatos munkáját, a hét 5 napján működő, egy a nyílt - és laparoscopos beavatkozásokra használt, és egy, a húgycsövön keresztüli operációknál alkalmazott műtő biztosítja, melyekben átlagosan évente 1800 műtétet végzünk. Kiemelt érdeklődési profilunk az urológiai onkológia, a vese és húgyhólyag-, prosztata daganatok komplex kezelése, melyhez orvosaink képzettsége és felkészültsége mellett biztos hátteret nyújt a kórházunkban működő onkoradiológiai központ is. Mindemellett nagy hagyománynak örvendenek a húgyúti kövességgel kapcsolatos beavatkozások, valamint a húgycsövön keresztül végzendő elektroresectios és laeseres endourológiai műtétek, vizelet inkontinentia konzervatív és műtéti kezelése is. Az utóbbi időkben pedig egyre nagyobb teret nyernek a laparoscopos operációk, melyek további fejlesztését tervezzük.

Budai Egészségközpont

Budai Egészségközpont

A Budai Egészségközpont ehhez kínál átfogó megoldást: célja, hogy tapasztalt, elismert orvosok magánpraxisainak összegyűjtésével megbízható egészségügyi hátteret és exkluzív szolgáltatásokat kínáljon minden partnerének. Partner-központú szemléletünknek és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Budai Egészségközpont mára Budapest egyik vezető magán egészségügyi intézményévé vált. Budai Egészségközpont a magán egészségügyi piac legátfogóbb járóbeteg-szakellátó portfólióját nyújtja: mintegy 150 tapasztalt és neves szakember áll a páciensek rendelkezésére több mint 40 szakterületen. Az urológiai osztályon 4 szakorvos dolgozik, és többféle szűrési lehetőség közül lehet választani.

Coral Szakorvosi Centrum

Coral Szakorvosi Centrum

Urológus szakorvosunk egy korszerű ultrahang készülék segítségével a vese és uréter köveket azonnal vizsgálja. Prosztata daganatok diagnosztizálása és a gyors terápiás terv felállítása életet menthet. Az urológiai szakrendelést nagy tapasztalattal rendelkező, a szakmát kiválóan ismerő orvos végzi. Andrológiai rendelésünkön a külső férfi nemi szerv veleszületett és szerzett betegségeinek a kezelése folyik. A nemi úton terjedő betegségek gyógyítását és kezelését is hatékonyan végezzük. Meddőségi és impotencia panaszok esetén a kivizsgálás hozzáértéssel és tapintattal történik. Munkánkat a főváros legkorszerűbb laboratóriumai segítik.

Hirdetés
Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Makó

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Makó

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központot bemutató oldal. A kórház története, a menedzsment, a szakrendelések és a gyógyítási portfólió, az osztályok, a tudományos, kutatási tevékenység, az alapítvány és sok más közérdekű és hasznos információ tárháza ez az oldal.

Da Vinci magánklinika

Da Vinci magánklinika

A Da Vinci Magánklinika Magyarország egyik legexkluzívabb magánkórháza. A Pécsi Orvostudományi Egyetem neves szakorvosainak csoportpraxisa és a Mecseken, közvetlenül város felett felépített panorámás üveg-acél kórházépület együttese egyedülálló lehetőséget teremt. 1200 nm-n 8 orvosi rendelő, 3 fogorvosi rendelő , két nagyműtő és 7 betegszoba szolgálja közel 50 orvos munkáját. A 18 férőhelyes, betegek parkolását szolgáló tér közvetlen a bejárat előtt helyezkedik el. A 2011-ben átadott 5 emeletes modern épületre jellemző zöld teli üveg felületek jól jellemzik a XXI. századi modern technológiát, szobáiból, rendelőiből pedig kivételes kilátást biztosítanak a klinikát körülvevő fenyvesre és a Mecsek lábánál elterülő pécsi látképre.

Dél-pesti Kórház - Budapest

Dél-pesti Kórház - Budapest

Az országban kevés egészségügyi intézmény büszkélkedhet olyan léptékű szakmai fejlődéssel, mint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. Ismert és elismert orvosok, szorgalmas és elkötelezett nővérek, valamint széles szakmai paletta várja a kórházhoz forduló betegeket. Az 1980-ban megnyílt, csaknem félmillió lakos egészségügyi ellátásáért felelős intézmény 1263 ágyán évente több mint 41 ezer beteget gyógyítanak; a járó-betegek száma pedig meghaladja az évi 660 ezret. Az általános egészségügyi ellátáson belül kiemelt, országos jelentőségű a neurológiai és az urológiai ellátás. A felkészült szakembergárda mellett egyre korszerűbb berendezések (pl. korszerű CT-berendezés, fülészeti lézer és még sok más modern műszer), komfortosított, fürdőszobákkal ellátott kórtermek, patika, valamint hatékonyan működő minőségbiztosítási rendszer segíti betegeink gyógyulását.

Dimenzió Egészségközpont

Dimenzió Egészségközpont

Egészségközpont magas színvonalú egészségügyi szolgáltatások,szakrendelések és szűrések,munkaegészségügy,tanácsadás prevenció Budapesten a belváros szívében. Urológiai szakrendelésünkön a szervezet méregtelenítésében kiemelkedő; szerepet játszó húgyúti rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (here, mellékhere, prostata, penis) megbetegedéseinek diagnosztikájával és gyógyszeres kezelésével foglalkozunk, különösen kiemelve az urológiai daganatos ellátást. A leggyakoribb gyulladásos, vizeletvesztéses, húgyúti köves és daganatos megbetegedéseket kezeljük. Nem foglalkozunk andrológiai és megtermékenyítő; képességi vizsgálatokkal. Emellett végzünk urológiai szűrővizsgálatokat is. Amennyiben betegségével kapcsolatban nem kapott megfelelő; felvilágosítást, vagy valamit nem ért, rendelkezésére állunk második vélemény adásával és betegségével, műtéti ellátásával kapcsolatos mindenre kiterjedő; felvilágosítással, javaslatokkal.

Dr. Albert István

Dr. Albert István

Az urológus-andrológus szakorvos szakmai bemutatkozását tartalmazó oldal. 'Fő érdeklődési területem az andrológia, főképp a férfi meddőség. Több hazai és nemzetközi tudományos közleményem van, a hazai urológiai és andrológiai kongresszusokon rendszeresen tartok előadásokat, döntő többségében a férfi meddőség, a férfi szexuális zavarok és az idősödő férfiak betegségének tárgykörében, de több urológiai, illetve uro-onkológiai tárgyú előadásokkal és poszterrel is szerepeltem hazai és nemzetközi kongresszusokon.' Az orvos az alábbi urológiai műtéteket végzi el: vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső, herék műtétei

Dr. Csikai Barna

Dr. Csikai Barna

Dr. Csikai Barna szakmai bemutatkozása. Az orvos az alábbi szolgáltatásokat nyújtja nyíregyházi rendelő intézetében: Urológiai vizsgálatok. Vizeletürítési és vizelettartási problémák, vesekő, hólyagkő, merevedési zavarok, fitymaszűkület, prosztata betegségek kezelése. Az oldalunk láthatjuk a rendelő intézet képeit.

Dr. Csüllög Ferenc

Dr. Csüllög Ferenc

Dr. Csüllög Ferenc szakmai bemutatkozása mellett a különféle urológiai és andrológiai betegségeket (vesekő, prosztataproblémák, merevedései gondok) is bemutatja valamint lehetőség van tesztek kitöltésére. Az orvos tevékenységei: vese, a húgyhólyag, a prosztata, a here és a hímvessző betegségei. Merevedési zavarok. Vizelettartási problémák. A vese, a hólyag és a here ultrahangos vizsgálata. Prosztata daganat szűrése. Fitymaszűkület. Húgyúti kövesség.

Dr. Diószeghy Gábor

Dr. Diószeghy Gábor

Az orvos profilja az urológiai kezelések főként konzervatív kezelése. A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás műtétei és a vesekő problémák kezelése, vesekőzúzás, fejlődési rendellenességek műtétei, női urológia, inkontinencia típusok, fitymaszűkölet, fertőzések kezelése. Az oldalon megtudhatjuk, hogy a Péterfy utcai kórházon kívül hol rendel még az orvos

Tuti menü