Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvek a témában képes leírás - Urológia - kórházak, betegségek és gyógymódok.tlap.hu
részletek »

Könyvek a témában - Urológia - kórházak, betegségek és gyógymódok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: urologus.tlap.hu » Könyvek a témában
Keresés
Találatok száma - 5 db
66 kérdés a prosztata betegségeiről

66 kérdés a prosztata betegségeiről

Jelen könyv a prosztata betegségeiről szól kérdés-felelet formájában. A kérdések a három leggyakoribb kórképpel foglalkoznak, legtöbb a prosztatarákról szól, de bőségesen tárgyalja a prosztata jóindulatú megnagyobbodását (BPH-t) és a prosztata gyulladásos elváltozásait is. A szerzők - akik szakmájuk kiváló képviselői - nem titkolt célja, hogy a könyv elolvasása után a férfiak számára nyilvánvalóvá tegye, hogy 50 év felett urológushoz kell menni - legalább évente egyszer -, amivel sok-sok baj, probléma, s betegség időben felismerhető és hatásosan kezelhető.

A férfiak egészségkönyve

A férfiak egészségkönyve

Bármilyen korú és helyzetű férfi számára tanulságos, komoly, de olvasmányosan megírt könyv. Ott a helye minden férfi könyvespolcán. Ez a nélkülözhetetlen útmutató a boldog, egészséges életstílus fenntartását segítő, inspiráló ötletek és példák mellett az egészségügyi problémákkal kapcsolatos, megnyugtató tanácsokat is ad a férfiaknak és az őket szerető nőknek.

A prosztata betegségei

A prosztata betegségei

Jelen könyv az Európai Prosztata Napra jelt meg. A 24 szerző által írt szakkönyv nemcsak a népbetegségszámba menő, többségében jóindulatú prosztata-megnagyobbodás okozta vizeletürítési nehézségeket tárgyalja, hanem a prosztata minden megbetegedését, a rosszindulatú daganatot, az akut és krónikus gyulladásos betegségeket is, közérthetően, áttekinthetően, sok információt nyújtva az Olvasónak.

A prosztata védelmében

A prosztata védelmében

A prosztata daganatos megbetegedései világszerte a vezető halálokok közé tartoznak. Ugyanakkor arra is van tudományos bizonyíték, hogy a prosztata normális működését segítheti, ha a megfelelő ételekből többet fogyasztunk, az ártalmasakat pedig elkerüljük. Az étrend helyes kialakításával tehát minden háziasszony nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a család férfitagjai megőrizzék egészségüket, miközben nem kell választaniuk az egészség és az ízletes ételek között. Ehhez kíván segítséget nyújtani e kiadvány, több mint 100 recepttel, a jótékony hatású táplálékok és forrásaik ismertetetésével, továbbá részletes étrendi tájékoztatóval és főzéstechnikai útmutatóval.

Amit a prosztatarákról tudni kell

Amit a prosztatarákról tudni kell

A rosszindulatú daganatos megbetegedések előfordulási gyakoriságának növekedése világjelenség. A magyarországi népességi statisztikában a daganatos betegségek miatti halálok a második helyen áll. A daganatellenes küzdelem társadalmi összefogást igényel, amelyben a civil szervezeteknek - különösen az ismeretterjesztés területén - jelentős szerepe van. Ennek értelmében a Magyar Rákellenes Liga és a SpringMed Kiadó vállalta, hogy az amerikai National Cancer Institute és más neves külföldi onkológiai intézmények által elkészített betegtájékoztatók magyar nyelvű változatát folyamatosan megjelenteti. Az ismeretterjesztő sorozat célja a daganatos megbetegedések megelőzése, illetve minél korábbi stádiumban való felismerése, az önszűrési módszerek megtanítása, a szűrővizsgálatokon való részvétel jelentőségének megismertetése és a kialakult betegség kezelési lehetőségeinek bemutatása. A betegek és hozzátartozóik részére készített ismeretterjesztő nem helyettesíti, hanem elősegíti a szakorvosokkal való konzultációt, ugyanakkor megerősíti a betegek gyógyulásba vetett hitét. A daganatok kialakulása ugyanis megelőzhető, illetve a már kialakult daganat gyógyítható.

Tuti menü